Seinän kaatamisessa on otettava huomioon muutamia seikkoja.
Onko seinä kantava? Jos, niin ei pidä kaatamispuuhiin ryhtyä. Saattaa muuten tulla taivas niskaan. Siis jos remonttihommissa on vain taivas kattona. Tai, kai sekin mahdollista on, sitten vain tulee asettaa tarvittavat tukipylväät. Vankat. 

Jokatapauksessa. Seinän kaatamiseen on hankittava lupa. Minäkin hankin, vaikka saankin yleensä parhaat remontointi-ideani keskiyöllä. Ja yleensä tartun toimeen heti. Tosin, jos talossa on naapureita, täytyisi heidätkin muistaa.
Luvan ei-kantavan seinän kaatoon myöntää taloyhtiö. Lupa kannattaa ottaa kirjallisena. Itse sain kirjallisen luvan, jossa sanottiin "jos seinä ei ole kantava, saa sen kaataa" - tai ehkä toisin sanoin ja sanajärjestyksin, mutta JOS.
Eli vastuu jäi minulle. 

No ei kun seinää kaatamaan. Hankin sentään miehistä vääntövoimaa. Tyhmää vääntää itse, jos käden ulottuvilla kaksi raavasta miestä. Kyllä, niitä sattui onnekkaasti olemaan kaksi! Levyt ja toiset levyt irti ja sitten koolauksia tuijottelemaan. Tutkittuamme ja rakennusmestaria (puhelimitse) konsultoituamme, päädyimme ei-kantavaan. Ja niin lähti viimeinenkin tolppa. Taivas on pysynyt paikallaan ja kerroksesta tuli taivaallisen avara ja valoisa. 

Suosittelen seinien kaatamista - fyysisten ja henkisten. Helpottaa hengittämistä, näkee pidemmälle.